Чистият въздух зависи от всеки един от нас. Ето защо Столична

...
Чистият въздух зависи от всеки един от нас. Ето защо Столична
Коментари Харесай

Да слезем от автомобилите за по-чист въздух

Чистият въздух зависи от всеки един от нас . Ето за какво Столична община приканва всички, които карат интензивно, да употребяват летния сезон, с цел да слязат от колите си и да тестват другите възможности на напредване в града.
 
София е европейската столица с най-вече коли на глава от популацията , като едвам 11% от столичани вървят пеш на работа. А един рейс на градския превоз значи 40 коли по-малко по улиците. Вече 60% от градския превоз на столицата е с нулеви нездравословни излъчвания , а 40% от рейсовете са нискоемисионни. Всяка година метрото икономисва 75 000 тона нездравословни излъчвания, а с стартирането на третия лъч – 90 000. Любопитен факт е, че тези, които пътуват с метро, изгарят 43 800 калории годишно, показват от Столична община.
 
Веломрежата в София е с дължина 55 км. Средната скорост на велосипедистите в града е 15 км/ч., само че единствено 24% от тях го употребяват до работа или учебно заведение.
 
Съмишленик и лице на акцията е артистът и артист Орлин Павлов . " Градът ни е претъпкан с коли, тапите са големи, а въздухът, който дишаме, е доста замърсен! И всичко това зависи единствено от нас. Аз обичам да карам колело и по този начин се придвижвам доста по-бързо и прелестно по улиците на София. Включих се в акцията, тъй като чистият въздух зависи от всеки един от нас! ", безапелационен е той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР